Пам'яті Павлу Шеремету

Сьогодні вранці ніби грім серед ясного неба прозвучала новина: «У Києві підірвали авто Павла Шеремети». 
Першою думою було, підірвали ж авто, з ним має бути все гаразд, але через кілдька секунд клінувши на новину у «Фейсбуці» різкий біль пройшов усім тілом і навернулись сльози. У авто був світило сучасної журналістики, він не вижив… Як? кому вигідно? чому? Новий Гонгадзе? ці питання у мене досі виникають у підсвідомості. 
Що можу сказати про сучасного «метра».
Павло Шеремет вмів дізнатись і розкрутити спікера на найгостріші коментарі та витягнути якомога більше інформації, цікавої та потрібної. Він був безстрашною людиною, яка завжди боролась з системою, а не лягала під неї.  Цікаві інтерв'ю, правда-матка у обличчя сучасного політичного світу, пошуки істини. Він вчив, як треба і як неможна. Він виправляв і допомагав моїм колегам у роботі. Особисто з ним я не була знайома, пересікались тільки кілька разів на різних пресухах, однак любила читати його блог та дивитись телепередачі з його участю, адже так не кожен журналіст може говорити. 

Втрата сьогоднішнього дня — це бліль і сльози, з якими важко боротись. 
Як зазначають журналісти виданя у якому працював Шеремет «Української правди». 

"Ми називали його Пал Героїч. Для нас він був зіркою і метром. Журналістом, тонко відчуває соціальну і політичну канву часу. Людиною, що викликає безумовну повагу.

Він був позбавлений запопадливості. Як і у більшості наших журналістів у нього не було «гена субординації» — і з президентом, і з двірником він говорив однаково шанобливо. Хоча і не без іронії.

Наш Пал Героїч був веселуном, і ніколи не втрачав можливості зробити зауваження з приводу текстів чи новин. Його погляд завжди був «над процесом». Він любив свою професію і щедро ділився професійними порадами і зауваженнями.
Здавалося, для нього не було питань, на які він би не знав відповіді". 
Людина з великої букви, метр журналістики та просто хороша людина. Хай земля буде пухом, наш шановний «метре». 

 

3 коментарі

Alona Sazanova
Сумно, коли цей світ так трагічно залишають найкращі представники журналістської братії, в той час, як різні п… си від професії живуть собі і горя не знають. Напевно у Бога свої плани на кожного з нас. Я симпатизувала Павлу Шеремету, як людині, за його оптимізм і позитивну ауру, також було цікаво стежити за професійною діяльністю. Світла пам«ять!
Alona Sazanova
Вибачте за зауваження, але Ви допустили помилку в назві блогу. Має бути «Пам»яті Павлу Шеремету або Шереметові", а не «Павлу Шереметі», якщо Ви вжили давальний відмінок однини, тому що Шеремет в даному випадку — це іменник чоловічого роду ІІ особи однини, а не як у Вашому прізвищі — жіночого роду І особи однини ( див. правила відмінювання іменників), а Ви провідміняли його прізвище, як своє. Я не хочу тут «умнічати», бо теж допускаю помилки в орфографії, але в заголовку, вона дуже помітна.
Мар
Дякую за зауваження) поправила. помилки допускають всі, ми ж на них вчимося )
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте